Kunstig Gemaakt

Art coaching

Fotografische beelden maken vanuit het gevoel (photowalk)

Gezamenlijk gaan we op stap in de duinen, strand nabij zee.

Met onze ogen hebben we het vermogen om de dingen helder te kunnen zien. We kunnen de dingen om ons heen zien vanuit ons hart, puur en vrij van allerlei bedachte ideeën.

Helder zien is het kijken zonder het te benoemen, zonder oordeel, vrij van interpretaties en vrij van voor- en afkeur.

Zo kunnen we helder de dingen zien zoals ze zijn, we kunnen de schittering van onze alledaagse wereld zien. Dit lijkt simpel maar is een heel proces wat we in stappen ons eigen kunnen maken.

Noem het meditatief, miksang, contemplatieve fotografie of fris kijken. Het gaat allemaal niet om de mooiste foto, maar om de foto die jou van binnen raakt en doet stilstaan.

http://seeingfresh.com/

Contemplatieve fotografie is een methode om de wereld op een nieuwe manier te zien en te fotograferen, om rijkdom en schoonheid te onthullen die normaal gesproken aan het zicht onttrokken blijft. In plaats van de nadruk te leggen op het onderwerp of de technische aspecten van fotografie, leert de contemplatieve benadering je helder te zien en beelden te maken op basis van frisse waarnemingen. Het laat je vertragen, stilstaan, maar vooral anders waarnemen. Henri Cartier-Bresson schreef: “Fotograferen betekent… hoofd, oog en hart op dezelfde as plaatsen.” The Practice of Contemplative Photography presenteert trainingsmethoden die deze benadering voor iedereen toegankelijk maken. Ik gebruik deze stappen om iedereen te leren meer in te tunen op waar je normaal in het leven aan voorbij gaat.

De praktijk van contemplatieve fotografie is een benadering van de kunst van fotografie die de nadruk legt op het ontwikkelen van het vermogen om te zien . Let op het is zien door te voelen. Dat maakt het onderwerp nu juist zo mooi. Bezig zijn vanuit je ziel.

We gaan dit doen door met kleur, textuur, eenvoud, licht en ruimte aan de slag te gaan. Het gaat hier bij deze workshop niet om de mooiste foto te maken. Het gaat om tijd voor jezelf. Even terug nu het nu. Een middag , ochtend, avond voor jezelf met jezelf in rust en ontspannenheid.