Kunstig Gemaakt

Art coaching

Een moment voor je zelf

.

Een intuïtief schilderij of een kracht schilderij of een herinineringsschilderij.

De kracht van Kunst is dat kunst spreekt. De taal van emotie, raakt de harten van mensen. Kunst trekt je aandacht, maakt je nieuwsgierig, brengt je in vervoering en kan je ook troost bieden.

Kunst verbindt mensen. Je kunt er samen met anderen van genieten en erover praten: wat zie jij in dat schilderij, wat voor gevoel roept deze foto bij jou op? Zo kom je meer te weten over elkaar en voel je je verbonden.

Als je iemand moet missen, dan herken je je misschien wel in die woorden. Als je terugdenkt aan degene van wie je afscheid moet gaan nemen, voel je weer even nabijheid en krijg je toegang tot de emoties die dat bij je oproept. Een lach of een traan, en even een moment van stilstaan bij wie je misschien al hebt verloren of gaat verliezen.

Herinneringen zijn veel waard. Deze manier van kunst die we willen aanbieden is juist ook voor die mensen die met een reis bezig zijn tijdens en na de behandelingen. Juist dan ik het ook fijn om met je handen bezig te zijn. Uit je hoofd. Gewoon even in het nu zijn en doen. Het laten gebeuren wat komt. Even uit die controle. Alleen of samen met dierbaren.

Niet alleen voor nabestaanden, maar ook voor mensen die weten dat ze zullen gaan sterven hebben herinneringen vaak een speciale betekenis. In de laatste fase van het leven ontstaat dikwijls de behoefte terug te kijken en verhalen of levenslessen te delen. Veel mensen willen iets blijvends nalaten. Daarom kan het fijn zijn om als houvast of als herinnering een tastbaar werk te maken. In een intieme relaxte sfeer bij elkaar.

Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van afscheidskunst en of herinneringskunst; een kunstwerk dat recht doet aan de dierbare en of  jouw wensen.

Afscheidskunst of herinneringskunst t is erg persoonlijk en kan zeer divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan een drie d kunstwerk met de spulletjes die je wil laten bestaan ter herinnering of als houvast. We verzamelen de spulletjes en maken met elkaar een mooi kunstwerk waar we de desbetreffende persoon naar voren laten komen.

 

Krachtschilderij

Dit kan in de vorm van een schilderij. En  op allerlei manieren. Het belangrijkste is dat we het met elkaar laten ontstaan vanuit ons gevoel.

 

Een moment voor je zelf dat is wat we willen aanbieden met deze activiteiten het werk  kan in abstracte vorm geschilderd worden met acryl of met pastelkrijt. Het gaat om het warme gevoel te symboliseren en deze te verbinden met ons en de herinneringen vast te leggen in het kunstwerk. Samengevat zoeken we met elkaar naar een;

Thema; natuur, sport, leven

Vormen, (organisch of juist vlakken)

Materialen meegebracht; een lievelingssjaal, foto’s van jullie bijzondere momenten samen, brieven die jullie elkaar schreven. Wat Je maakte, bakte, droeg, las, hoorde, rook, zag, vond, kreeg en voelde ze samen. De verhalen die je je ermee aanraakt halen iemand voor even heel dichtbij.

Eigen spulletjes ( symolische 😉

Bv sieraden, verzamelingen, hobby,

Kleuren

Foto’s ( thumbnails)

 

 Ook is het mogelijk om een intuïtief schilderij te schilderen. Hierbij gaat het niet om de uitvoering naar een mooi beeld, maar je gevoel te vertalen in kunst.

 

 

Herinneringsschilderij ( zij maakte dit als houvast aan haar herinnering van vroeger als kind in de natuur)

Dit kan je doen door middel van kleur en vormen. Dit kan ook met eigen meegebrachte kleine materialen. Zand, stofjes, schelpjes, parfum.

 

“Herinnering is een vorm van ontmoeting” – Kahlil Gibran