Kunstig Gemaakt

Art coaching

Art coaching

Wat is art coaching?

Het is een hele uitdaging om in dit leven wat we leven te werken vanuit het hart. In onze maatschappij wordt vaak gevraagd om te werken vanuit het hoofd. Gaandeweg verliezen we dan ook de verbinding met ons ware ik. We worden geleefd. 

Kunst en Coaching kunnen je helpen om weer bij die innerlijke kracht te komen.  Creatief bezig zijn in combinatie met coaching is een zeer effectieve methode. Dit omdat kunst en creativiteit met elkaar verbonden zijn.

Door creatief bezig met onze handen bezig te zijn heeft dat direct invloed op ons innerlijk. Iets creëren verwarmt onze ziel en schept ruimte in ons hoofd. Hierdoor kan je uit je hoofd afzakken naar je eigen innerlijke ik. De gekozen workshops zijn ontwikkeld voor dynamisch coachen, maar kunnen ook zonder de coaching gevolgd worden,

Kunst echter verwarmt de ziel en laat je in contact komen met je zelf in een ander soort bewustzijn. Kunst maken is ja zeggen tegen jezelf.

Voor wie?

Voor iedereen die vragen heeft over zingeving en persoonlijke ontwikkeling.
Door creatief bezig te zijn, ontdek je wie je werkelijk bent en wat je diep van binnen echt wilt.

Beeldende coaching wordt door velen beleefd als een rechtstreekse weg naar diepere gevoelslagen. Het confronteert met patronen in denken, voelen en handelen binnen een veilige situatie. Het geeft rust en inzicht. Even heerlijk tijd voor jezelf. Meditatie is niets anders dan even bezinning, stilstaan bij het moment. Een stukje verstilling zoeken in jezelf. 

Deze Creatieve Coaching is iets voor jou wanneer je;

Meer persoonlijk wil ontwikkelen. Meer tijd voor jezelf wil. Meer antwoorden wil op zingeving van het leven. Wil ontdekken wat jouw innerlijk jou wil vertellen.

Later in het coaching proces gaat het steeds meer over inzichten in jezelf krijgen, overdenken op het proces van het maken. Wat zegt dat over jou? Wat betekent dat voor je leven? Hoe kan je er mee verder gaan?

Aanvulling op art coaching

“OM JE GEZICHT TE ZIEN GEBRUIK JE EEN SPIEGEL, om je ziel te zien een kunstwerk’
– George Bernard Shaw.”

Nog voordat wij woorden hebben, hebben wij al beelden…

Beelden spreken hun eigen taal, soms laten zij ons zien wat wij nog niet weten…Wil jij ook graag jouw creativiteit ontwikkelen en tevens het leven leiden dat je werkelijk wenst? Leven vanuit verbinding met je hart. Los komen van patronen waar je steeds weer tegen aan loopt?

Beeldende therapie kan helpen bij problemen waar moeilijk over te praten is. Het werkstuk dat wordt gemaakt kan een startpunt voor een gesprek zijn. Praten en nadenken over het beeldend product kan helpen om inzicht te krijgen in eigen gevoelens en gedachten, en te komen tot veranderingen in je dagelijks leven. 

Beeldende therapie is niet prestatiegericht. Het is niet gericht op het maken van een mooi beeld, hoewel ieder mens creatieve vermogens heeft. Maar bij beeldende therapie gaat het om het uitdrukken van wat binnenin leeft. Dat wat soms met woorden onmogelijk lijkt. Het gaat om ontdekken wat er in je speelt. Reflecteren speelt een rol hierin. Enkele vragen; 

  • Wat heb ik geleerd of waargenomen aan mezelf door het doen van de oefeningen? Wat heb ik ontdekt (over mijn eigen gedragspatronen)?
  • Welke veranderingen en vorderingen heb ik opgemerkt bij mezelf?
  • Wat schonk deze oefening mij?
  • Leerrendement: wat ben ik aan het leren, als ik überhaupt iets aan het leren ben?
  • Waar ben ik het meest trots op? En op welke kleinere, minder voor de hand liggende dingen ben je trots?
  • Wat heb ik bereikt dat mij verraste?
  • Welke stappen heb je richting je grotere doelen gesteld, wat je van jezelf mag erkennen?
  • Wat kan ik doen om deze successen te erkennen en vieren?
  •  is een uitnodiging om te oefenen en om ieder moment als een nieuw begin te zien, een verse kans om volledig betrokken te zijn, volledig levend.

 

Ik neem je graag mee op een creatieve reis waarbij je jezelf beter leert kennen, kunt begrijpen en ontwikkelen. Vanuit creatie, verbeelding, beweging, verstilling en ontspanning. Vanuit verbinding met je hele lichaam, genietend in het moment en zo ontdekken wat jij nodig hebt.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is te beginnen met creatief te zijn. In welke vorm dan ook, bewegen, zingen, schrijven, met de handen bezig zijn. Geef ruimte aan je rechterhersenhelft. Al onze workshops geven je weer handvaten om jouw om jouw creatieve brein weer aan de gang te krijgen. En daardoor meer grip krijgt op wat jij wil, of voelt. 

Meer flow in je leven wilt hebben.

Teveel een denker bent

Moe bent en meer energie wilt hebben

Worstelt met emoties of juist niet meer hebt

Op zoek bent naar de zin van alles

Je positiever wilt voelen

Gelukkiger en evenwichtiger in het leven wilt leren staan

Negatief zelfbeeld en weinig vertrouwen hebt

Faalangst hebt en perfectionistisch gedrag vertoont

Extra aandacht nodig hebt bijvoorbeeld door beperkingen

Een trauma wilt verwerken

Wil je liever eerst wat meer informatie dan kan je altijd bellen met; 06-40722448 en vragen naar Jessica of mailen naar ; info@kunstiggemaakt.nl

Een consult duurt standaard 60 minuten, waarvan 45 minuten direct cliëntcontact en 15 minuten voor activiteiten die uit dit contact voortvloeien (voorbereiding/uitwerking). Binnen de praktijk bestaan de volgende soorten consulten:

Boek de cursus

 

Wil je wel eens wat anders proberen? Meer mindfull bezig te zijn? Wil je leren om slow down bezig te zijn? OF meer te leren hoe je meer het leven kunt leven? Of doe je al jaren hetzelfde en wil je wat anders? Voel je je somber? Of wil jij je meer persoonlijk ontwikkelen. Dan is het nu de tijd voor creatieve workshops met of zonder coaching. Wil je eerst een intake dat kan ook. Samen gaan we kijken naar welke creatieve uiting bij jouw past. We stellen een persoonlijk plan op waar we, creatieve werkvormen (binnen of buiten in de natuur) gaan inzetten. Kom voor een oriëntatie gesprek van 30 minuten langs of bel om te ontdekken of ik iets voor jou kan betekenen. 06-40722448