Kunstig Gemaakt

Art coaching

Art coaching

Wat is art coaching?

Inmiddels geef ik al 4 jaar les in intuïtief schilderen en art coaching. Geweldige ervaring voor mij. Intense levensverhalen, trauma’s, verdriet, plezier hebben maar  ook berusting hebben elkaar afgewisseld in deze met elkaar beleefde warme fijne en emotionele momenten.

Door creatief bezig met onze handen bezig te zijn, heeft dat direct invloed op ons innerlijk. Iets creëren verwarmt onze ziel en schept ruimte in ons hoofd. Hierdoor kan je uit je hoofd afzakken naar je eigen soms “vergeten” ik. 

Kunst en creativiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vele hebben we een hart onder de riem kunnen geven met onze creatieve workshops. Mensen met een vorm van trauma, verlies, kanker, afscheid, hebben we een warme herinnering mee kunnen geven door middel van  een mooie warme persoonlijke dag. 

Kunst maken verwarmt echt je ziel en laat je in contact komen met je zelf in een ander soort bewustzijn. Kunst maken is ja zeggen tegen jezelf.

Voor wie?

Door creatieve belevingsgerichte benadering naar een liefdevollaanraking van ons hart. Dat is wat we willen bereiken in ons atelier.  

Om trauma te kunnen overwinnen door middel van kunst, is het belangrijk om contact te maken met de diepste delen van je ziel. Je moet wat je voelt herkennen en deze gevoelens transformeren. Dit proces bestaat uit nadenken over jezelf en proberen te identificeren welke emoties we voelen als resultaat van de traumatische situatie.

 

Als je identificeert wat je voelt, kun je beginnen met het kanaliseren van deze gevoelens tot kunst.  

·         schrijven

·         schilderen

·         dansen

·         zingen

·         beeldhouwen

 

Kunstworkshops. Creativiteit is een manier om emoties uit te drukken. Kunst stelt ons in staat om de ideeën en gevoelens uit te drukken die te maken hebben met ons trauma. Het is een prachtige methode om ons trauma om te vormen tot een creatief kunstwerk.

 

Kunst is ongetwijfeld een van de manieren om trauma te overwinnen. Het is een geweldig middel om contact te maken met het diepste deel van jezelf en die pijnlijke situatie te vervormen en opnieuw vorm te geven.

Het enige dat je hoeft te doen is de materialen en het soort kunst dat je het leukst vindt te kiezen en aan de slag te gaan! Transformeer je emotionele wonden vandaag nog door middel van kunst. 

 

 

 

 

Aanvulling op art coaching

“OM JE GEZICHT TE ZIEN GEBRUIK JE EEN SPIEGEL, om je ziel te zien een kunstwerk’
– George Bernard Shaw.”

Art coaching- creatiteve therapie   In onze moderne kampen talloze mensen in stilte met stress, angst, depressie en andere emotionele drempels. Terwijl jij je een weg baant door het leven blijft het knagen van binnen. Hoe kan je jezelf helpen hier duidelijkheid in te krijgen. Wie geeft jou de helpende hand , om gevoelens te herkennen, te verwerken, en om te gaan met trauma, verlies, de dood al die angsten die we als mens kunnen voelen. De conventionele therapie is natuurlijk een goede oplossing, maar ik plijt ervoor om deze therapie er naast te doen. Verbaal uiten is soms een hele uitdaging, maar samen met creativiteit kom  je sneller tot de kern. Dit weet ik ook als eigen ervaring. Ik leerde me te uiten door middel van het maken van een fotoserie waarin ik wel in staat was om te verbeelden wat ik echt van binnen voelde. (https://jmfotografiewestland.nl/insomnia/)   I Bij creatieve therapie werk je met creatieve opdrachten. Iedereen is creatief. Alleen door het leven zijn we vaak onze verbinding hiermee kwijt geraakt. Deze reis kan je samen met iemand die je dierbaar is, maar kan ook alleen of samen met mij. Creatieve coaching In je eentje is het soms lastig om een bepaalde wens te realiseren. Dan is het prettig dat je ondersteuning krijgt. Ik help je op weg. Om zo je doel te bereiken. Bij creatieve coaching werk je met creatieve opdrachten. iedereen is creatief. Specifieke ervaring is niet nodig. we zoeken wat bij je past.  Via de opdracht ga je aan de slag met het beeld van je doel. Je werkt met de voorstelling van wat jij wilt bereiken.  Het beeld – de kleur, de vorm, de lijn, de beweging, het formaat, de plek op het papier – geeft informatie.

Boek de cursus

 

Wil je wel eens wat anders proberen? Meer mindfull bezig te zijn? Wil je leren om slow down bezig te zijn? OF meer te leren hoe je meer het leven kunt leven? Of doe je al jaren hetzelfde en wil je wat anders? Voel je je somber? Of wil jij je meer persoonlijk ontwikkelen. Dan is het nu de tijd voor creatieve workshops met of zonder coaching. Wil je eerst een intake dat kan ook. Samen gaan we kijken naar welke creatieve uiting bij jouw past. We stellen een persoonlijk plan op waar we, creatieve werkvormen (binnen of buiten in de natuur) gaan inzetten. Kom voor een oriëntatie gesprek van 30 minuten langs of bel om te ontdekken of ik iets voor jou kan betekenen. 06-40722448