Wie is de coach?

jessica2

Jessica

Mijn naam is Jessica geboren in 1967, jaren getrouwd en moeder van 3 kinderen. 

Fotograaf van JMfotografieZeeland. https://jmfotografiezeeland.nl

Ik ben eigenlijk altijd bezig geweest met dingen maken en creëren. Ik denk dat het mijn manier van praten was. Het paste bij mij ik had het nodig om creatief te zijn op welke manier ook. Naast alle studies en opleidingen en werk was creatief bezig zijn mijn life-line.

Of het nu met hout werken was, tekenen, schilderen, houtbranden, glas smelten, alle technieken die er zijn heb ik wel mee gewerkt. Heerlijk om naast alle druktes mee bezig te zijn.

In mijn drukke hoofd zorgde creativiteit ervoor dat ik weer rust kreeg en alle weer in het juiste perspectief kon zien.

Creativiteit en de natuur zorgen voor houvast en inzicht. Met schrijven en fotografie leg ik vast wat ik van binnen voel en tegenkom als ik buiten ben. De verwondering van het mooie van de natuur, de natuur die ons laat voelen dat er een voortdurende cirkel is van beweging. Dat alles met elkaar verbonden is.

Door middel van fotografie ben ik in staat woorden in beeld om te zetten. Hoe mooi is het om zonder enige vooringenomenheid buiten te zijn, en alleen dat op beeld vast te leggen wat jou van binnen beroerd. Dat je een verhaal kunt vertellen in een beeld. Dat iedereen dat beeld ook begrijpt omdat we dezelfde taal spreken die dat beeld uitspreekt.

Na jaren bezig geweest te zijn met glaskunst en fotografie heb ik heel wat mensen mogen ontmoeten. Velen vertelden hun levensverhaal en dilemma’s. Dat zorgde ervoor dat ik ben gaan denken of ik naast de workshops misschien meer kon betekenen voor de cursisten inzake coaching.

Kon ik meer diepgang geven tegelijkertijd met de workshops? Ik besloot om opleidingen te gaan volgen waar persoonlijke ontwikkelingen en andere inzichten door middel van kunstzinnige coaching voorop staan.

Dagelijks ontmoet ik mensen die zich overspoeld voelen door de “overload” van alledag. Haast, haast, druk, druk. Alles draait tegenwoordig om presteren. Pas later door een gebeurtenis in familie of bij jezelf word je ineens wakker geschud, en besef je dat je meer had moeten genieten. Een betere balans had moeten bewaken.

We ontdekken dan misschien ook wel dat een masker op hebben gehad om erbij te horen, daarmee verloren we de kijk op wie we feitelijk zijn.

Reflectie, zelfkennis, persoonlijke groei om vervolgens nieuwe uitdagingen weer aan te kunnen met een frisse blik.

Pas als je de tijd neemt om echt weer te gaan zitten en te gaan creëren met je handen kom je in contact met je rechterhersenhelft, je innerlijke zelf, waar je intuïtie zit.  Jezelf zeg maar, de echte jij.

Bij Kunstiggemaakt werken we met lichaamswerk, gesprekstechnieken, schilderen, tekenen, glas, hout, fotografie en vele andere vormen van creativiteit om terug te komen tot de ware kern van onszelf.

Al deze methodieken zijn ervoor om een nieuw bewustzijn te ontwikkelen en veranderingsprocessen op gang te brengen. Onderbouwd met de theorie van CG Jung https://nl.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_Jung

Kunst en kunstzinnig werken hebben direct invloed op je innerlijk welzijn. Kunst zien en creëren brengt je in contact met je ‘echte”diepe zelf. Lijkt het leven soms wat saai? Wil je er een frisse wind door heen laten waaien, en weer wat kleur aan geven, laat je dan door creativiteit meenemen in vrijer en positief denken. Laat je verrassen wat er boven komt drijven als je even niet nadenkt, maar gewoon doet zonder prestatiedwang.

Groetjes Jessica


Opleidingen; 
Opleiding creatief coachen “Intence opleidingen” 2019-2020
“ Kleine Tiki; 2021-2022”

Laatste blogs

Eerste kennismaking abstract schilderen

Je pakt pen en papier en gaat zonder vooropgezet plan tekenen vanuit de arm. Cirkels. Lijnen en vormen. Zonder nadenken, laat je arm jouw sturen. Dat is tekening 1. Bij tekening 2 ga je met kwast en kleuren je schilderij maken los uit je arm.
Je kan kiezen voor vakken of voor vormen.
Laat ze drogen. En ga er dan met een schraper (stuk plastic overheen) en schrijf erop zonder dat het een echt woord is.

Laat goed drogen.

Vul daarna de kleuren aan waarvan je denkt die kan extra kleur gebruiken. Kies wel uit of de warme kleuren of de donkere kleuren. Maak laag op laag. Laat je verrassen wat er uit ontstaat. Gebruik dan foto kaders in verschillende maten en leg die over je schilderij. Kijk welke vakken interessant zijn wat er intuïtief ontstaan en is en werk die nog verder uit, of lijst ze in.

Lees verder »