Kunstig Gemaakt

Wie is de coach?

_DSC1376

Jessica

Jessica geboren in 1967,  getrouwd en moeder van 3 volwassen prachtige kinderen.

Werkt als Fotograaf bij  JMfotografieWestland
https://jmfotografiewestland.nl/ en als ervaringsdeskundige bij  Kunstiggemaakt. https://www.kunstiggemaakt.nl

Ik ben eigenlijk altijd bezig geweest met dingen maken en creëren. Ik denk dat het mijn manier van praten was. Het paste bij mij. Ik had het nodig om creatief te zijn op welke manier ook. Mijn uitlaatklep. 

Zonder creativiteit zou  ik nog steeds op slot gezeten hebben, geleefd hebben in een donkere wereld waar kleur nauwelijks aanwezig was. 

Of het nu met hout werken was, tekenen, schilderen, houtbranden, glas smelten, alle technieken die er zijn heb ik wel mee gewerkt. Heerlijk om naast alle druktes mee bezig te zijn.

In mijn drukke hoofd zorgde creativiteit ervoor dat ik weer rust kreeg en alle weer in het juiste perspectief kon zien.

Creativiteit en de natuur zorgen voor houvast en inzicht. 

Met schrijven, schilderen en fotografie leg ik vast wat ik van binnen voel en tegenkom als ik buiten ben.

De laatste jaren kreeg ik ook veel mensen in het atelier die om moesten leren gaan met de naderende dood, of met hun gevecht tegen kanker. De beklemmingen  van het geloof, verlies van dierbaren. 

Die dagen waren een dag met een gouden randje. Voor mij maar ook voor hun. We maakten herinneringsschilderijen, abstracte kunstwerken, lachten en huilden. Met elkaar, samen. Voor elkaar. In realiteit maar met liefde. 

We hadden mooie gesprekken, warme momenten, de keiharde waarheden van het leven besproken en genomen om verder te gaan in warme berusting of begrip. Maar; vooral Levend in het nu. Hier wil ik vooral ook in de toekomst mijn aandacht op leggen. 

Na jaren bezig geweest te zijn met glaskunst en fotografie heb ik heel wat mensen mogen ontmoeten. 

Dat zorgde ervoor dat ik ben gaan denken of ik naast de workshops misschien meer kon betekenen voor de cursisten inzake coaching. En in dat geval creatieve coaching.

Kon ik meer diepgang geven tegelijkertijd met de workshops? Ik besloot om opleidingen te gaan volgen waar persoonlijke ontwikkelingen en andere inzichten door middel van kunstzinnige coaching voorop staan.

Pas als je de tijd neemt om echt weer te gaan zitten en te gaan creëren met je handen kom je in contact met je rechterhersenhelft, je innerlijke zelf, waar je intuïtie zit.  Jezelf zeg maar, de echte jij. Jouw Ziel!

Kunst en kunstzinnig werken hebben direct invloed op je innerlijk welzijn. Kunst zien en creëren brengt je in contact met je ‘echte”diepe zelf. Het geeft je weer zin en waarde. En wat nog belangrijker is. Het zet je weer in het nu. Er is namelijk alleen maar het nu. 

Opleidingen; 
Opleiding creatief coachen “Intence opleidingen” 2019-2020
“ Kleine Tiki; 2021-2022”

fotografiecursus “Miksang”, contemplatieve fotografie 2023


Laatste blogs