Kunstig Gemaakt

Creatieve workshops

Intuïtief schilderen

Kosten: € 45.00

Intuïtief schilderen is een innerlijke ontdekkingsreis naar datgene wat in jou  leeft. Gun jezelf dit cadeau, heerlijk onbezorgd schilderen, laten komen wat komt, met verrassende inzichten als conclusie.

Door creatief bezig te zijn komt je intuïtieve stroom vrij.  VITAMINE VOOR JE ZIEL. Inclusief alle materialen, canvas 60×80 cm, wat lekkers en 3 uur de tijd.

Fotografische beelden maken vanuit het gevoel (photowalk)

Kosten: € 45.00

Gezamenlijk gaan we op stap in de duinen, strand nabij zee.

Met onze ogen hebben we het vermogen om de dingen helder te kunnen zien. We kunnen de dingen om ons heen zien vanuit ons hart, puur en vrij van allerlei bedachte ideeën.

Helder zien is het kijken zonder het te benoemen, zonder oordeel, vrij van interpretaties en vrij van voor- en afkeur.

Zo kunnen we helder de dingen zien zoals ze zijn, we kunnen de schittering van onze alledaagse wereld zien. Dit lijkt simpel maar is een heel proces wat we in stappen ons eigen kunnen maken.

Noem het meditatief, miksang, contemplatieve fotografie of fris kijken. Het gaat allemaal niet om de mooiste foto, maar om de foto die jou van binnen raakt en doet stilstaan.

http://seeingfresh.com/

Contemplatieve fotografie is een methode om de wereld op een nieuwe manier te zien en te fotograferen, om rijkdom en schoonheid te onthullen die normaal gesproken aan het zicht onttrokken blijft. In plaats van de nadruk te leggen op het onderwerp of de technische aspecten van fotografie, leert de contemplatieve benadering je helder te zien en beelden te maken op basis van frisse waarnemingen. Het laat je vertragen, stilstaan, maar vooral anders waarnemen. Henri Cartier-Bresson schreef: “Fotograferen betekent… hoofd, oog en hart op dezelfde as plaatsen.” The Practice of Contemplative Photography presenteert trainingsmethoden die deze benadering voor iedereen toegankelijk maken. Ik gebruik deze stappen om iedereen te leren meer in te tunen op waar je normaal in het leven aan voorbij gaat.

De praktijk van contemplatieve fotografie is een benadering van de kunst van fotografie die de nadruk legt op het ontwikkelen van het vermogen om te zien . Let op het is zien door te voelen. Dat maakt het onderwerp nu juist zo mooi. Bezig zijn vanuit je ziel.

We gaan dit doen door met kleur, textuur, eenvoud, licht en ruimte aan de slag te gaan.

Visionboard Workshop

Kosten: € 45.00

Visionboard Workshop

 

De workshop: Tijdens deze workshop maak je een heel bijzonder kunstwerk. Dit kunstwerk en het maakproces gaat jou namelijk helpen om één van jouw wensen te realiseren. Je krijgt een schrijfopdracht om thuis alvast wat voorbereidend werk te doen. Tijdens de workshop maak je een collagekunstwerk vop doek in gemengde technieken. Je maakt op een creatieve manier een concreet plan dat zichtbaar wordt in je kunstwerk. Iedere keer als je naar het kunstwerk kijkt zal je onderbewustzijn aan het werk gaan en je helpen je doel te realiseren. Je leert ook een vraagtechniek om met de obstakels die je kunt tegenkomen om te gaan. Al met al een hele speciale workshop met veel diepgang en zelfonderzoek op een speelse manier. Deze workshop zal nog lang nawerken en je leven een positieve wending geven.

Wat is een vision board?

Wat beweegt jou diep van binnen, wat is voor jou van waarde? Door op een blanco vel papier (hoe groter, hoe beter) je wensen te plakken, te tekenen en te schrijven, ontvouwt zich voor je ogen alles wat je wenst in één oogopslag.

Een vision board maken is een ‘spiritual practice’, een mindful oefening om in contact te komen met die plek in jezelf waar het zuiver en stil is en waar alle wijsheid is. Wanneer je aan je vision board werkt zul je uiteindelijk een spiegel hebben naar je binnenwereld. Je leert jezelf beter kennen.

Waar verlang jij naar?

Voordat je aan je visionboard gaat werken, kan het helpen om een intentie te zetten. Dit is een verlangen, een staat van zijn die intern gemotiveerd is. Een intentie is gericht op hoe je je wilt voelen (niet op wat je wilt doen). Bijvoorbeeld: ‘Ik wil kalmte en rust in mijn hoofd creëren.’ Intenties helpen je om je gedachten en acties te sturen. Ook kunnen intenties je helpen om bepaalde doelen te bereiken, doordat je met actieve aandacht op datgene wat je wilt bereiken focust.

Oefening: zet een intentie

Je gaat nu aan de slag met het zetten van een intentie. Intenties hebben een positieve toon; benader ze dan ook zo positief mogelijk. Wil je minder piekeren? Dan kan je intentie zijn: ik wil vertrouwen hebben in de toekomst.

  1. Neem de tijd om rustig na te denken over de vraag wat jij belangrijk vindt in het leven. Hoe wil je je voelen en wat maakt je gelukkig? Wie en waar wil je op de lange termijn graag zijn? Schrijf alles wat er in je opkomt op, wees vooral niet selectief.
  2. Maak op basis van de brainstorm uit stap 1 een lijstje met maximaal vijf intenties die nu het belangrijkst voor je zijn en waar je aan wilt werken. Voor nog meer focus kun je een aantal intenties binnen hetzelfde thema kiezen, zoals zelfliefde, gezondheid of werkgeluk.

 

Hoe zet je een intentie in om te bereiken waar je naar verlangt?

Je hebt zojuist geoefend met het zetten van een intentie. Nu ga je ontdekken hoe je dit verlangen, deze intentie, kunt visualiseren. Het maken van een visionboard helpt je te visualiseren. Met behulp van jouw inbeeldingsvermogen leid je je brein in positieve zin om de tuin. Je visualiseert dat jouw verlangen al waarheid is, en je hersenen zullen de inbeelding ervaren als de realiteit. Je zult merken dat je vertrouwen in de toekomst versterkt wordt, doordat je in één oogopslag je wensen en verlangens voor je ziet. Wanneer het voelt alsof er even ruis op de lijn is tussen jou en het universum, bekijk jouw board dan opnieuw en je zult weer vertrouwen voelen.

 

5 stappen tot jouw visionboard


Stap 1: verzamel materiaal om mee te werken. 
Een stevig plakbord, een schaar, lijm of maskingtape, kaarten, tijdschriften, plaatjes, citaten, pennen en potloden. Denk aan dingen waar je vrolijk van wordt, dingen die je wilt doen, vaardigheden die je wilt leren of plekken die je wilt bezoeken.

Stap 2: stem af op wat je gaat doen. Zorg voor een aangename omgeving: prettig licht, een kop thee, fijne muziek. Sluit je ogen en adem drie keer op een rustig en natuurlijk tempo diep in en uit. Laat je handen over je materiaal gaan en werk zonder haast en met aandacht. Laat niet alleen je ogen, maar ook je intuïtie mee zoeken.

Stap 3: wees specifiek. Hoe gedetailleerder, hoe beter. Hoe ziet ‘rust’ er voor jou uit – is dat een strand, een bos of juist het uitzicht over een grote stad? Je kan ook een foto van jezelf op een gelukkig moment in je board verwerken. Neem alle tijd die je nodig hebt om woorden en beelden te zoeken die bij jou passen.

Stap 4: plak het mooiste, best passende materiaal op je board.  Geef daarna jouw visionboard een plek in je huis.

Stap 5: reflecteer regelmatig op wat je gemaakt hebt. Geef je aandacht aan wat je gevisualiseerd hebt? Hoe zou je je wensen en verlangens kunnen manifesteren? Komen ze al dichterbij, heb je elementen ervan gaandeweg kunnen realiseren?

 

 

 

Mixed Media

Kosten: € 45.00

Mixed media wil zeggen dat je allerlei verschillende materialen en technieken door elkaar heen gebruikt.

Je kunt dus verschillende ondergronden gebruiken, en verschillende materialen door elkaar gebruiken. Je gebruikt bijvoorbeeld kant, stof, papier, karton, decoraties en deze bewerk je met bijvoorbeeld verf.

Eigenlijk ben je dus nergens aan gebonden en kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan!

Het is een leuke creatieve vorm, waarin vele technieken elkaar ontmoeten.

Het is letterlijk een mix van allerlei materialen en media.

Mixed media betekent gemengde techiek: je gebruikt verschillende materialen en technieken door elkaar. Door verschillende collagetechnieken en materialen toe te passen kun je supergave, originele collages te maken! Voorbeelden van collagetechnieken zijn: scheuren, vrije vormen knippen, iets bedekken, open vormen, hoogteverschil, assemblage collage, mozaïek, herhaling, surrealistische collages, abstracte collages, enz.

Voorbeelden van collagematerialen die je kunt gebruiken: papier uit tijdschriften en oude boeken, landkaarten, gevonden voorwerpen, gedroogde bloemen en planten, veren, zelfgemaakt collagepapier, tekeningen, plastic, kartonnen dozen, foto’s, oude brieven, enz. Dan heb je nog de wereld aan mogelijkheden voor de ondergrond voor collages. Je kunt collages maken op papier, hout, canvas, oude lijsten van de kringloop of rommelmarkt, planken, meubels, enz. Eindeloos veel mogelijkheden dus om supergave, originele collages te maken in je eigen stijl!

 

Gebaseerd op de  creativiteitskaarten van Ina Wuit.

www.speelsekunst.nl

Schrijven vanuit je hart

Kosten: € 45.00

In iedereen zit wel een schrijver verborgen. Je leert te schrijven vanuit binnen uit. Je eigen hart als bibliotheek. Deze woorden vanuit je diepe binnenste, bezitten een wijsheid, die je nog niet kende van jezelf. Schrijven geeft je vrijheid, en inzicht. Het is als praten met je soulmate, je hartsvriendin. Schrijven vanuit jezelf geeft weer grip op situaties, nieuwe inzichten brengen je dichterbij jezelf terug. Door te schrijven kom je weer in het voelen terecht. Bron; the artist way by Julia Cameron.

Vragen die je leert stellen bij je eigen werk zijn;

Welk inzicht heeft dit kunstwerk je gegeven?

Stel de volgende vragen bij je kunstwerk;
Waar kijk je het eerst naar,  als je het kunstwerk bekijkt?
Wat roept dit kunstwerk bij je op? een warm gevoel, of juist weemoed?
Welke kleur spreekt je het meest aan? Vertel jezelf waarom. Doet de kleur je aan iets herinneren?
Als je het kunstwerk in één woord zou samenvatten, welk woord zou dat dan zijn?
Wat doet dit woord met jou? Klopt dit? 

Boek de cursus

Zit je vast? Zie jij de mogelijkheden niet meer. Voel je je somber? Doe je al jaren hetzelfde? Dan is het nu de tijd voor creatieve workshops met of zonder coaching. Wil je eerst een intake dat kan ook. Samen gaan we kijken naar welke creatieve uiting bij jouw past. We stellen een persoonlijk plan op waar we, creatieve werkvormen (binnen of buiten in de natuur) gaan inzetten. Kom voor een oriëntatie gesprek van 30 minuten langs of bel om te ontdekken of ik iets voor jou kan betekenen.