Kunstig Gemaakt

Creatieve workshops

Intuïtief schilderen

Kosten: € 45.00

Intuïtief schilderen is een innerlijke ontdekkingsreis naar datgene wat in jou  leeft. Gun jezelf dit cadeau, heerlijk onbezorgd schilderen, laten komen wat komt, met verrassende inzichten als conclusie.

Door creatief bezig te zijn komt je intuïtieve stroom vrij.  VITAMINE VOOR JE ZIEL. Inclusief alle materialen, canvas 60×80 cm, wat lekkers en 3 uur de tijd.

Check de deal op social deal

Glaskunst (fusing)

Kosten: € 45.00

In het atelier gaan we aan de slag met glas. Snijden, breken, leggen. Je maakt een decoratie vanuit je hart, wat jij mooi vindt. Kleuren en vormen komen bij elkaar. We kunnen het glas vervolgens versmelten in een vorm, in het lood zetten of in koperfolie wikkelen en solderen.

Als het in de oven gaat heet dit proces glasfusing. Elke kleur, lettertype en vorm heeft een namelijk een algemene associatie, betekenis of emotie. Kleuren en vormen vertellen je iets, Kleuren zeggen je iets over je persoonlijkheid. Kleuren hebben een invloed. Met glaskunst kan je je eigen verhaal vertellen in glas

Fotografische beelden maken vanuit het gevoel (photowalk)

Kosten: € 45.00

Het onderwerp heeft te maken met contemplatieve fotografie, oftewelwel miksang = goed oog.

De essentie is dat je aan de wandel bent en ineens geraakt bent door wat je ziet. Je voelt een energie door je lichaam gaan die je doet stoppen om stil te staan en echt te kijken. Echt kijken is waarnemen. Door het kijken voel je een flow;  je gaat er helemaal in op.

Bekijk hier mijn website: jmfotografiezeeland.nl

Schrijven vanuit je hart

Kosten: € 45.00

In iedereen zit wel een schrijver verborgen. Je leert te schrijven vanuit binnen uit. Je eigen hart als bibliotheek. Deze woorden vanuit je diepe binnenste, bezitten een wijsheid, die je nog niet kende van jezelf. Schrijven geeft je vrijheid, en inzicht. Het is als praten met je soulmate, je hartsvriendin. Schrijven vanuit jezelf geeft weer grip op situaties, nieuwe inzichten brengen je dichterbij jezelf terug. Door te schrijven kom je weer in het voelen terecht. Bron; the artist way by Julia Cameron.

Collages maken met foto’s en mixed media

Kosten: € 45.00

Met het maken van collages kan je met beelden je verlangens uitbeelden.

Tijdens het maken hiervan kan je duidelijk maken wat je drijfveren zijn. Het verbindt je met het onderbewuste, je innerlijke diepe wensen.

Creativiteitskaarten

Kosten: € 45.00

Creativiteitskaarten en brainstormkaarten zijn kaarten met creatieve opdrachten die je op ideeën brengen en de creativiteit uit jou halen! De kaarten spreken het kind in je aan. “Ik ben mijn hele leven bezig geweest om te leren schilderen als een kind” ~Pablo Picasso~

Er zijn 52 kaarten met creatieve opdrachten voor schilderen, tekenen, collages maken, druktechnieken en gemengde technieken (mixed media). De opdrachten zijn eenvoudig van opzet en toepasbaar op ieder niveau. De kaarten zijn geschikt voor iedereen die op zoek is naar inspirerende opdrachten die de creativiteit stimuleren. De brainstormkaarten helpen je om op briljante ideeën te komen. De gekleurde achterkanten zijn kleurkaarten die je in contact brengen met je gevoel en het onderbewustzijn, wat zorgt voor persoonlijke en authentieke ideeën. Het werkt om het zelfvertrouwen te bevestigen en de vernieuwde inzichten concreet om te zetten in het leven.

Beeldhouwen

Kosten: € 45.00

Bij kunstiggemaakt ga je aan de slag met een praktische workshop voor beginners. Beeldhouwen is bij uitstek een mindfulness oefening, omdat je uiteindelijk in een flow komt om jouw werk vorm te geven. We starten met een kleine meditatie om contact te maken met ons innerlijk. Daarna krijg je uitleg over de verschillende materialen en ga je aan de slag met speksteen of zacht hout. Dit is een workshop voor vertraging. Geen haast, niks moet, er is geen plan, het hout en de steen laten jouw beeld ontstaan. Het kan zijn dat je snel klaar bent of meerdere keren nodig hebt. Je mag altijd terugkomen om je werk af te ronden. Gereedschap zal zelf moeten worden aangeschaft. Speksteen en hout is te koop bij ons of bij een beeldhouwwinkel.

Extra informatie

Kosten: € 45.00

De kosten van de workshops zijn per persoon  incl. materialen en excl. lunch. Ze duren de hele dag in plaats van een halve dag. De halve dagen workshops zijn van 10.00 tot 13.00 uur of van 14.00 tot 17.00 uur.

Hele dag workshops van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail of bel voor data. In overleg kijken we dan wanneer welke data het beste uitkomt.

06-40722448

info@kunstiggemaakt.nl

Vragen die je leert stellen bij je eigen werk zijn;

Welk inzicht heeft dit kunstwerk je gegeven?

Stel de volgende vragen bij je kunstwerk;
Waar kijk je het eerst naar,  als je het kunstwerk bekijkt?
Wat roept dit kunstwerk bij je op? een warm gevoel, of juist weemoed?
Welke kleur spreekt je het meest aan? Vertel jezelf waarom. Doet de kleur je aan iets herinneren?
Als je het kunstwerk in één woord zou samenvatten, welk woord zou dat dan zijn?
Wat doet dit woord met jou? Klopt dit? 

Boek de cursus

Zit je vast? Zie jij de mogelijkheden niet meer. Voel je je somber? Doe je al jaren hetzelfde? Dan is het nu de tijd voor creatieve workshops met of zonder coaching. Wil je eerst een intake dat kan ook. Samen gaan we kijken naar welke creatieve uiting bij jouw past. We stellen een persoonlijk plan op waar we, creatieve werkvormen (binnen of buiten in de natuur) gaan inzetten. Kom voor een oriëntatie gesprek van 30 minuten langs of bel om te ontdekken of ik iets voor jou kan betekenen.