Kunstig Gemaakt

” Wanneer je je penseel in het licht doopt, worden ruimte, gelukzaligheid en eeuwigheid afgebeeld. Wanneer je je eigen kunstwerk betreedt, in je zelfverwijzingsdialoog, zul je de code vinden voor hoe het leven geleefd kan worden en hoe een kunstwerk deuren naar de hemel en de aarde kan openen. 
CURT KALMAN

De Vedic Art methode werd in 1988 door Curt Källman in Zweden opgericht.
Het woord “Vedic” is afkomstig van het Indiase Sanskriet, wat kennis of wijsheid betekent.
De fundamentele opvatting van Vedic Art is dat we allemaal, vanaf onze geboorte, een grote creatieve kracht en kennis in onszelf hebben. Schilderen is een belangrijk instrument om deze innerlijke hulpbronnen te ontvouwen, zodat ze op een concrete manier kunnen worden gebruikt in het leven en in de kunst.
Vedic Art is een kunststroming waarbij intuïtieve kunst voorop staat met een stappenplan van 17 stappen langs de rivier van de kunst om jouw verbeelding tot uiting te brengen.
Artistieke vrijheid, het creatieve proces, integriteit en de verbinding tussen het creatieve proces, het leven en de persoonlijke ontwikkeling behoren tot de essentie van deze methode.
Via jouw eigen kunst en individualiteit leer je je  uit te drukken en zet jij jouw innerlijke waarheid om in een uniek beeld.
Tijdens het creëren, is het gemakkelijk om tijd en ruimte te vergeten. We worden meer aanwezig in het hier en nu en beginnen ons uit te drukken. We komen in een ontspannen flow waar we op onze eigen ontdekkingstocht zijn. Hoe mooi is dat.!
Een reis  naar het vinden van jouw eigen creatieve expressie.
We kunnen veel meer dan we denken. Als we ons ego vrijaf geven, maken wij de mooiste creaties vanuit onze eigen innerlijke waarheid en al aanwezige kennis en vaardigheden. Niks moet, alles mag. Daarom vind ik dit  zo ontzettend mooi. Van kinds af zijn worden we in een stramien naar presteren gestuurd. Alles is er wel maar in mijn ogen beperkt en met een massa plan.  Weinig ruimte voor  het individu, en zijn  of haar verlangens.
In de huidige tijd is er weinig ruimte voor ontplooiing op artistiek gebied. Er is geen tijd, geen geld. Maar zonder creativiteit staan we stil. Kunnen we niet “omdenken”
Creativiteit: Creativiteit is het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en/of te creëren. Door creatief denken kun je originele oplossingen en vernieuwende werkwijzen uitdenken. Creativiteit kan betrekking hebben op het denken of op het doen. Creativiteit: scheppend vermogen. Oftewel het vermogen om iets nieuws te maken of te bedenken. En dat kan niet alleen een kunstenaar of de afdeling marketing….dat kan iedereen!
Dus creativiteit zit er al, je hebt alleen stappen nodig om deze vaardigheden weer te herontdekken. Met de 17 stappen langs de rivier van de kunst ga je deze verwondering meemaken.
Vanaf het najaar 2024 kan je bij VEDIC ART WESTLAND de basis cursus volgen van 30 uur of 6 dagen. Mocht je informatie al willen ontvangen mail dan naar
info@kunstiggemaakt.nl