Kunstig Gemaakt

Art coaching

Neurographica

Neurographica© is een verrassend, helend en ontspannend tekenproces, dat je gemoedstoestand transformeert.
Neurografies tekenen brengt je geest onmiddellijk in een ontspannen staat van flow, waarbij je onderbewustzijn synergetisch wordt verbonden met je vingers terwijl je tekent.  De voordelen van deze mooie techniek omvatten verhoogde mentale helderheid en positiviteit, verhoogde motivatie, een groter gevoel van vrede, en zo veel meer!
Het is gemakkelijk en iedereen kan het. Ook voor mensen die niet kunnen tekenen.

Neurographica is gecreëerd door de Russische psycholoog Pavel Piskarev, die deze methode 29 april 2014 heeft ontworpen. Hij heeft een Instituut voor Creativiteitspsychologie opgericht dat officiële instructeurs en coaches in Neurographica certificeert. Neurographica art is een vrije vorm hiervan.

Neurographic art is niets minder dan een patroon van lijnen en figuren zonder begin of einde op papier. Alleen nu ga je de knooppunten beetje meer uitwerken. Aansluitend kleur je deze in, op gevoel. Bijzonders leuk ziet het uit, als je de kleuren in elk vlak aan de buitenkant iets sterker kleurt dan in de binnenkant (zie voorbeelden). Je tekent hierbij vanuit je onderbewustzijn. De tekenmethode is voor iedereen geschikt.

Deze creatieve methode stimuleert nieuwe neurale paden door kunst en psychologie te combineren. Eenvoudig gezegd, verbonden neuronen verwerken ontvangen informatie. 

De informatie van de verschillende neuroverbindingen (de synapsen) in onze hersenen bepalen onze vaardigheden in ons leven. Ook de vaardigheid om ons aan te passen aan onze omgeving.

Deze neuroconnecties zijn de essentie van ons denken, van onze reactie op de omgeving en ons gedrag. Ons onderbewustzijn is een schatplaats van verborgen informatie. Van hieruit worden de nieuwe neuro verbindingen geactiveerd. Met het tekenen geef je informatie met je bewuste denken en het onderbewuste geeft je tijdens het tekenen nieuwe inzichten, 95 procent van ons doen en laten is onbewust.

Kosten workshop; 55 euro all inclusief. Reserveren? mail ons

info@kunstiggemaakt.nl