Kunstig Gemaakt

Een moment voor je zelf

Kosten: € 45.00

.

Een intuïtief schilderij of een kracht schilderij of een herinineringsschilderij.

De kracht van Kunst is dat kunst spreekt. De taal van emotie, raakt de harten van mensen. Kunst trekt je aandacht, maakt je nieuwsgierig, brengt je in vervoering en kan je ook troost bieden.

Kunst verbindt mensen. Je kunt er samen met anderen van genieten en erover praten: wat zie jij in dat schilderij, wat voor gevoel roept deze foto bij jou op? Zo kom je meer te weten over elkaar en voel je je verbonden.

Als je iemand moet missen, dan herken je je misschien wel in die woorden. Als je terugdenkt aan degene van wie je afscheid moet gaan nemen, voel je weer even nabijheid en krijg je toegang tot de emoties die dat bij je oproept. Een lach of een traan, en even een moment van stilstaan bij wie je misschien al hebt verloren of gaat verliezen.

Herinneringen zijn veel waard. Deze manier van kunst die we willen aanbieden is juist ook voor die mensen die met een reis bezig zijn tijdens en na de behandelingen. Juist dan ik het ook fijn om met je handen bezig te zijn. Uit je hoofd. Gewoon even in het nu zijn en doen. Het laten gebeuren wat komt. Even uit die controle. Alleen of samen met dierbaren.

Niet alleen voor nabestaanden, maar ook voor mensen die weten dat ze zullen gaan sterven hebben herinneringen vaak een speciale betekenis. In de laatste fase van het leven ontstaat dikwijls de behoefte terug te kijken en verhalen of levenslessen te delen. Veel mensen willen iets blijvends nalaten. Daarom kan het fijn zijn om als houvast of als herinnering een tastbaar werk te maken. In een intieme relaxte sfeer bij elkaar.

Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van afscheidskunst en of herinneringskunst; een kunstwerk dat recht doet aan de dierbare en of  jouw wensen.

Afscheidskunst of herinneringskunst t is erg persoonlijk en kan zeer divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan een drie d kunstwerk met de spulletjes die je wil laten bestaan ter herinnering of als houvast. We verzamelen de spulletjes en maken met elkaar een mooi kunstwerk waar we de desbetreffende persoon naar voren laten komen.

 

Krachtschilderij

Dit kan in de vorm van een schilderij. En  op allerlei manieren. Het belangrijkste is dat we het met elkaar laten ontstaan vanuit ons gevoel.

 

Een moment voor je zelf dat is wat we willen aanbieden met deze activiteiten het werk  kan in abstracte vorm geschilderd worden met acryl of met pastelkrijt. Het gaat om het warme gevoel te symboliseren en deze te verbinden met ons en de herinneringen vast te leggen in het kunstwerk. Samengevat zoeken we met elkaar naar een;

Thema; natuur, sport, leven

Vormen, (organisch of juist vlakken)

Materialen meegebracht; een lievelingssjaal, foto’s van jullie bijzondere momenten samen, brieven die jullie elkaar schreven. Wat Je maakte, bakte, droeg, las, hoorde, rook, zag, vond, kreeg en voelde ze samen. De verhalen die je je ermee aanraakt halen iemand voor even heel dichtbij.

Eigen spulletjes ( symolische 😉

Bv sieraden, verzamelingen, hobby,

Kleuren

Foto’s ( thumbnails)

 

 Ook is het mogelijk om een intuïtief schilderij te schilderen. Hierbij gaat het niet om de uitvoering naar een mooi beeld, maar je gevoel te vertalen in kunst.

 

 

Herinneringsschilderij ( zij maakte dit als houvast aan haar herinnering van vroeger als kind in de natuur)

Dit kan je doen door middel van kleur en vormen. Dit kan ook met eigen meegebrachte kleine materialen. Zand, stofjes, schelpjes, parfum.

 

“Herinnering is een vorm van ontmoeting” – Kahlil Gibran

 

 

 

Intuïtief schilderen

Kosten: € 45.00

Intuïtief schilderen is een innerlijke ontdekkingsreis naar datgene wat in jou  leeft. Gun jezelf dit cadeau, heerlijk onbezorgd schilderen, laten komen wat komt, met verrassende inzichten als conclusie.

Door creatief bezig te zijn komt je intuïtieve stroom vrij.  VITAMINE VOOR JE ZIEL. Inclusief alle materialen, canvas 60×80 cm, wat lekkers en 3 uur de tijd.

Intuitief, expressief, figuratief, meditatief. Alles kan bij ons tijdens deze workshop. Ook hier geldt even er tussenuit, een kadootje voor jezelf. Niks moet alles mag. In een relaxte en ontspannen sfeer maken we dat wat ontstaat uit jouw handen.

Fotografische beelden maken vanuit het gevoel (photowalk)

Kosten: € 45.00

Gezamenlijk gaan we op stap in de duinen, strand nabij zee.

Met onze ogen hebben we het vermogen om de dingen helder te kunnen zien. We kunnen de dingen om ons heen zien vanuit ons hart, puur en vrij van allerlei bedachte ideeën.

Helder zien is het kijken zonder het te benoemen, zonder oordeel, vrij van interpretaties en vrij van voor- en afkeur.

Zo kunnen we helder de dingen zien zoals ze zijn, we kunnen de schittering van onze alledaagse wereld zien. Dit lijkt simpel maar is een heel proces wat we in stappen ons eigen kunnen maken.

Noem het meditatief, miksang, contemplatieve fotografie of fris kijken. Het gaat allemaal niet om de mooiste foto, maar om de foto die jou van binnen raakt en doet stilstaan.

http://seeingfresh.com/

Contemplatieve fotografie is een methode om de wereld op een nieuwe manier te zien en te fotograferen, om rijkdom en schoonheid te onthullen die normaal gesproken aan het zicht onttrokken blijft. In plaats van de nadruk te leggen op het onderwerp of de technische aspecten van fotografie, leert de contemplatieve benadering je helder te zien en beelden te maken op basis van frisse waarnemingen. Het laat je vertragen, stilstaan, maar vooral anders waarnemen. Henri Cartier-Bresson schreef: “Fotograferen betekent… hoofd, oog en hart op dezelfde as plaatsen.” The Practice of Contemplative Photography presenteert trainingsmethoden die deze benadering voor iedereen toegankelijk maken. Ik gebruik deze stappen om iedereen te leren meer in te tunen op waar je normaal in het leven aan voorbij gaat.

De praktijk van contemplatieve fotografie is een benadering van de kunst van fotografie die de nadruk legt op het ontwikkelen van het vermogen om te zien . Let op het is zien door te voelen. Dat maakt het onderwerp nu juist zo mooi. Bezig zijn vanuit je ziel.

We gaan dit doen door met kleur, textuur, eenvoud, licht en ruimte aan de slag te gaan. Het gaat hier bij deze workshop niet om de mooiste foto te maken. Het gaat om tijd voor jezelf. Even terug nu het nu. Een middag , ochtend, avond voor jezelf met jezelf in rust en ontspannenheid.

Schrijven vanuit je hart

Kosten: € 45.00

In iedereen zit wel een schrijver verborgen. Je leert te schrijven vanuit binnen uit. Je eigen hart als bibliotheek. Deze woorden vanuit je diepe binnenste, bezitten een wijsheid, die je nog niet kende van jezelf. Schrijven geeft je vrijheid, en inzicht. Het is als praten met je soulmate, je hartsvriendin. Schrijven vanuit jezelf geeft weer grip op situaties, nieuwe inzichten brengen je dichterbij jezelf terug. Door te schrijven kom je weer in het voelen terecht. Bron; the artist way by Julia Cameron.