Kunstig Gemaakt

Het creatieve blog

207-01

Creativiteit en het rechter hersenhelft

Door met deze en andere creativiteitten bezig te zijn, werk je vanuit je rechter hersenhelft; het gevoel. Daardoor kan je in contact komen met je eigen innerlijke bron.

Het brengt je naar je innerlijke kind, het vrij en blije kind. Het bevrijdt je als het ware van al je beklemmingen. Het geeft je nieuwe energie en kracht.

De rechter hersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, gewaarwordingen en indrukken, maar ook het holistisch denken of te wel “alles in een” denken, het vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien. Onze creativiteit zit in deze kant van onze hersenen.

Creativiteit veronderstelt een flexibele houding die de mens in staat stelt om van oude manieren van denken los te komen, gewoontes te veranderen of ook om de dingen van alledag in een nieuw licht te kunnen zien.

De rechter hersenhelft is goed in :

het denken aan morgen,  het naar de film gaan, Musea bezoeken, Gevoelens uiten, het koken vanuit creativiteit, geur en smaak, Avontuurlectuur lezen, gedetailleerd gebeurtenissen onthouden, spontaan zonder specifiek doel rondfietsen of wandelen, houdt van een rommelige leefomgeving, dagdromen

Creativiteit geeft vrijheid.

Laatste blogs